West Side Story
8 september 1996 Carré Amsterdam (première) - 1998

Het verhaal
West Side Story speelt zich af in het New York van de jaren vijftig. Een tijd waarin veel nieuwe immigranten naar New York kwamen, een tijd waarin de gangs de sfeer op de straat bepaalden. Tony, ooit de oprichter en leider van de straatbende de Jets, probeert afstand te nemen van zijn oude groep en een normaal bestaan op te bouwen.

Als Tony verliefd wordt op Maria, de zus van Bernardo, de leider van de Puertoricaanse bende de Sharks, wordt hij ongewild weer betrokken bij de strijd tussen de twee bendes. Op het moment dat hij een gevecht tussen de Sharks en de Jets wil onderbreken, doodt Bernardo Riff, de beste vriend van Tony. Verstikt door tranen grijpt Tony in blinde woede een mes en vermoordt Bernardo....

Producent:

Joop van den Ende Theaterprodukties
www.musicals.nl


Cast:

Maria - Maaike Widdershoven
Tony - Addo Kruizinga
Anita - Hilde Nora

en Adriaan Adriaansen, Duncan Anepool, Dheeraj Asarfi, Chaira Borderslee, Rudsel D'Antonia, Joost de Jong, Tanja de Nijs, Lindi Dhlomo, Marcella Dijjers, Perry Dossett, Pauline Du Bois, Mischa Hendriksen, Margherita Huisman, Raymond Koning, Raymond Kurvers, Jeroen Luiten, Isabella Massé, Tim Meeuws, Manuel Mönnich, Richard Rodermond, Joyce Stevens, Donald Streeter, Etienne Sybesma, Sabrina Tiebosch, Sigrid van Coillie, Steffen van der Kolk, Freek van Muiswinkel, Anouk van Nes, Jolanda van Zaalen, Marcel Vogelaar, Kirsten Walraad, Daan Wijnands en Nicole Wijnen.

Tijdens de loop van de productie zijn er diverse cast wissels geweest.

Creative team:
Regie: Eddy Habbema
Muziek: Leonard Bernstein
Vertaling: Koen van Dijk
Dirigent: Harry Van Hoof
Liedteksten: Stephen Sondheim
e.a.


Klik op de foto voor een vergroting
foto's © Joris van Bennekom

<<< terug