2010-2011 Volendam de Musical

Een lach, een traan, een knipoog en veel muziek in een spetterende musical over het wereldberoemde vissersdorp.

Het verhaal
De Volendamse Mary heeft 20 jaar in Canada gewoond, maar haar roots liggen in Volendam. Ze is het dorp ontvlucht. Liefdesperikelen en andere conflicten deden haar die stap nemen. Met een mengeling van weemoed en weerstand keert ze terug naar Volendam, samen met haar dochter Rose.
Bij een bezoek aan de viswinkel van haar jeugdvriendin Lea, staat ze weer oog in oog met haar jeugdliefde Simon, ex-topvoetballer en destijds de ‘hunk’ van het dorp. Tom, de zoon van Simon, speelt in de steeds succesvollere Volendamse boyband ZILT. De boys van de band zien de Canadese Rose wel zitten, maar die heeft zo haar eigen ideeën over het kleine dorp. Intussen steekt de oude Volendamse Ooitje haar commentaar over alle complicaties niet onder stoelen of banken. Op de Dijk wordt dan ook flink geroddeld! Op de jaarlijkse Volendamse kermis vloeit zoals altijd de drank weer rijkelijk. En ‘Als de morgen is gekomen’ blijkt er iets verschrikkelijk te zijn gebeurd. Waarom de liefde tussen Tom en Rose onmogelijk blijkt en hoe het verder gaat met Mary, Lea en Simon? Dat is het geheim van Volendam. Mooi Volendam.

Script: Niek Barendsen (naar een idee van Hans Cornelissen)
Regie: Paul van Ewijk

Cast: Maaike Widdershoven, Jasper Kerkhof, Hilke Bierman, Job Bovelander, Metta Gramberg, Stefan de Kogel, Ruud van Overdijk, Rick Sessink, Kaily van Starrenburg, Ylva Wichers Schreur.

Producent: De Graaf & Cornelissen Producties
Zie ook www.volendamdemusical.nl


Klik op de foto voor een vergroting

Scene foto's © Roy Beusker / Foto's slot © Mischa Muijlaert

<<< terug