1993-1996 The Phantom of the Opera

Het verhaal
Door de gangen van het imposante Opera in Parijs waart een 'spook' dat regelmatig van zich laat horen. Is het een mens of is het een geest? Bestaat hij echt of leeft hij alleen in de angstige fantasie van de theaterdirecteuren, de regisseurs, de artiesten en de anderen die het gebouw bevolken? Sommige beweren zelfs een glimp van het 'fantoom' te hebben opgevangen.

De jonge
Cristine  Daaé die triomfen viert in de Parijse Opera als vervangster van de diva La Carlotta, heeft een mysterieuze aanbidder. Op een avond staat haar jeugdvriend Raoul bij haar kleedkamer. Terwijl hij op haar wacht hoort Raoul een mannenstem. Wanneer Raoul even later de kleedkamer inspecteert, vindt hij niemand.
Later vertelt Cristine hem het verhaal van haar Engel, en Maestro, hoe zij telkens door hem wordt bezocht en zangles van hem krijgt. Christine gelooft heilig dat het de geest van haar vader is...


Maar Raoul komt er achter dat Christine in het geheim mee is geweest naar de gewelven onder de Opera waar het 'fantoom' leeft. Tijdens een uitvoering verdwijnt Christine plotseling. Wie heeft haar ontvoerd: Raoul of de 'geest'?

Maar Raoul kan zijn onschuld bewijzen en daalt af naar de catacomben onder de Opera om Christine te gaan zoeken. Het 'fantoom' staat hem daar op te wachten met Christine en stelt haar voor de keus: of ze blijft voor altijd bij hem en redt het leven van Raoul of de weerloze Raoul moet sterven...

Producent:
Joop van den Ende Theaterprodukties

www.musicals.nlCast


Joke De Kruijf - Christine Daaé
Henk Poort - Het Spook van de Opera
Peter de Smet - Raoul

Maaike Widdershoven - Ensemble / Understudy Hoofd garderobe / Understudy Vertrouwelinge / Alternate Christine Daaé
Later speelde Maaike alleen als alternate Christine  Daaé.

En Marc Beelen, Els Bongers, Peter Bording, Stephan Brekelmans, Jonathan Brooke, Ben Cramer, Christiaan de Boer, Rudi de Vries, Bernadette Dorhout, Daphne Druijff, Margot Giselle, Wiebke Göetjes, Marc Hermans, Sander Heutinck, Carolina Jaegers, Hans Peter Janssens, Natascha Knight, Piet Korteknie, Stan Lambregts, Marika Lansen, Vita Lie-A-Fo, Wendy Pfeijffer, Jeroen Phaff, Ramon Remedios, Margaret Roest, Nico Schaap, Jasper Schweppe, Allison Spalding, Jan-Ate Stobbe, Mariëlle Sweelssen, Alberto ter Doest, Roy Ter Haar, Inez Timmer, Robert Valter, Rob van der Meule, Kathelijne van der Zwaan, Désirée van Drongelen, Mario van Dulmen, Niek van Klaveren, Adriaan van Limpt, Barbara van Lint, Vera van Oortmerssen, Martin van Os, Rob van Surksum, Harald Veenstra, Débby Verheij, Helga Verrijp, Mariëlle Vester, Marcel Vogelaar en Cees van der Wilden.

Tijdens de loop van de productie zijn er diverse cast wissels geweest.

Creative team:
Regie - Harold Prince
Dirigent - Maurice Luttikhuis
Liedteksten - Charles Hart
Tekst - Richard Stilgoe
e.a

Klik op de foto voor een vergroting
<<< terug