NIEUWS


Maart 2017

Maaike in TV-serie!

Afgelopen weken waren de opnamen voor de TV-serie Zoë&Silos. In deze serie speelt Maaike de moeder van Silos.
De serie is vanaf 16 April wekelijks te zien bij RTL Telekids. Met Stijn Mac Gillavry als Silos en Eva Jonker als Zoë.


September 2016

23 september 2016 Debby Roukens presenteert elke dag een radio programma bij Radio/TV-West
Vandaag waren Maaike, Bart en Cystine te gast bij het 'Debby en haar mannen'. Maaike vertelde over haar toekomstplannen met de Bed & Breakfast en over de 3 koffie concerten die ze gaat geven met Groovy Q (Maaike, Bart en Cystine), Jon van Eerd en Francis van Broekhoven in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar.

Luister HIER de uitzending terug!


 

Osse musicalster Maaike Widdershoven start B&B bij Keldonk - 20 september 2016 Brabants Dagblad
Lees HIER het artikel

 

Juni 2016


Circustheater Scheveningen 25 jaar | 9 juni 2016
Joop van den Ende tikte het Circustheater 25 jaar geleden voor 1 gulden op de kop. Inmiddels is het uitgegroeid tot 'Broadway in Scheveningen'. Op het jubileumfeestje werd volop teruggeblikt.
AD 10 juni 2016


Februari 2016

De Limburger 22 februari 2016 - Van Vledder speelt Ruis met verve


18 februari 2016 - Cast 'Willem Ruis, de show van zijn leven' op bezoek bij Buitengoed de Gaard
Daar werd geplant voor de RETT Syndroom Stichting! Xander plantte 'De Roos van zijn leven' en Johnny Kraaijkamp koestert zijn 'de lei-beuk d’erin’ en draagt deze boom op aan de Rett-meisjes.


PROMO Willem Ruis voor Theater de Maaspoort in Venlo - Luister HIER 20 februari 2016
Meppeler Courant 18 februari 2016

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2016

Voorjaarsconcert Brassband Breukelen: Musicals & Brass

Op 19 maart geeft brassband Breukelen o.l.v. Syde van der Ploeg haar gebruikelijke voorjaarsconcert. Dit jaar zal musicalster Maaike Widdershoven te gast zijn.

Bijzonder op deze avond is, dat ook een kinderkoor van basisschool 'De Schepershoek' zal optreden en samen met Maaike o.a. een medley van 'The sound of music' zal uitvoeren.

Het belooft dus een bijzondere en muzikale avond te worden, met plezier voor jong en oud!

Het concert vindt plaats in Theater 4 en 1 (Cultuurhuis - Schepersweg 6a te Breukelen),
aanvang 19.30 uur. Entree €10,-
voorverkoop en donateurs €8,- /
kinderen tot 12 jaar €4,-

Toegangskaart(en) zijn te reserveren via bbbreukelen@gmail.com
Informatie: http://www.brassbandbreukelen.nl/nieuws

 

 

 

Zondagochtend 20 maart 11.00u koffieconcert in Breda, Chassé theater met niemand minder dan Jon van Eerd en Maaike. Het wordt één grote anekdote. Met mooie, kleine, lieve, leuke en grappige nummers...Maandagochtend 11 april 11.30u zijn ze nog eens te bewonderen in het Parktheater Heerlen!


MIS HET NIET!

 

 

 

 

Weekend 3 - 27 januari 2016

 

 

 

 

 

 


4 jan 2016 Maaike Widdershoven uit Oss speelt vrouw Willem Ruis in show over zijn leven
OSS - Musicalactrice Maaike Widdershoven uit Oss heeft dit seizoen een bijzondere rol te pakken. Ze speelt de vrouw van Willem Ruis in een musical over zijn leven. Die musical is dit seizoen in allerlei theaters in Brabant te zien. Het is het verhaal over de opkomst van de legendarische showmaster in de jaren zeventig en zijn ondergang in de jaren tachtig. En zijn vrouw speelde daarin de sleutelrol.
Lees HIER het hele verhaal en kijk hier het filmpje:December 2015

14 dec 2015 AVROTROS Musical kerstspecial - Linda Wagenmakers & Maaike Widdershoven
In deze Kerstspecial zingt Maaike 'LET IS SNOW' en Maaike en Linda zingen samen 'SANTA CLAUS IS COMING TO TOWN'.

 

5 december 2015 AD - Ik ben echt niet zo braaf als ik er uit zie Klik HIER om het interview te lezen.
Interview Albert Kok / Foto Frank Jansen

 

November 2015

Premiere Willem Ruis, de show van zijn leven

Recensies in de landelijke kranten zijn (bijna) allemaal zeer positief: Sterren voor Willem Ruis, de show van zijn leven!
4 **** sterren van: Telegraaf -Trouw - Volkskrant - Dagblad van het Noorden - Theaterkrant - Algemeen Dagblad (artikel wordt ook overgenomen in regionale dagbladen van Wegener, zoals Limburgs Dagblad, Limburger, Brabants Dagblad, BN/de Stem, Gelderlander, Stentor, PZC)
NRC: 2 ** sterren
NH Dagblad: geeft geen sterren

3 december 2015 Theaterkrant ****
"Maaike Widdershoven speelt de schrijnende rol van echtgenote die zich steeds meer van haar man afkeert. In het prille begin van hun relatie wordt in het kernachtige lied We gaan beginnen al duidelijk hoe houdbaar hun huwelijk is: samen dromend, zonder door te hebben dat ieder van iets anders droomt." Lees de hele recensie HIER.

1 december 2015 Recensies in de Volkskrant en Trouw
Volkskrant: "Daarbovenop is een geweldige cast bij elkaar geharkt. Xander van Vledder is de ideale Ruis die ruim 2 uur over het podium vliegt en geen moment verslapt in zijn rol van adhd'er in het quadraat en beroepstobber. Maar ook Maaike Widdershoven als zijn vrouw die van alles werd beloofd, maar die thuis alleen een opgebrande kaars te zien kreeg; Rob van de Meeberg als Ruis' vader en Johnny Kraaijkamp als vriend en televisiementor, stuwen het niveau van deze productie omhoog". Lees HIER het hele artikel.

Ook Trouw recenseert met 4 ****. Lees de recensie HIER.

1 december 2015 DAGBLAD VAN HET NOORDEN
Willem Ruis: een twijfelende lefgozer **** door JACQUES J D'ANCONA
Gestorven in 1987, hij werd slechts 41. En dan is er nu een musical over Willem Ruis. Een hofmeester bij de KLM, die zich binnenlulde als showmaster en de brutale presentator werd van spelletjesprogramma's op tv waar vijf miljoen mensen plezier aan beleefden. Onstuitbaar in zijn ambitie, een magiër, gek van geldingsdrang. Hij is een man van stemmingen, clichés en drie p's: pret, prestige en poen. Vaak chaotisch en ook een somberaar met twijfels, privé diep in de zorgen. Thuis liep het niet zo lekker en de relatie met zijn vader blokkeerde. Ruis ging voor het vak, vernieuwde het genre, bracht kandidaten in de war en schreef mee aan de geschiedenis van de televisie in Nederland.

Willem Ruis is van de ‘onverbiddelijke prijzenregen' en het idee om gigantische acts te produceren met de beruchte ‘spiraal' als wurgende climax. En uiteindelijk lieten de tv bazen deze charmeur vallen na het echec met het reizende tentcircus. De musical – Willem Ruis - de show van zijn leven – zou er niet zijn zonder die andere kant: het drama van de bekende Nederlander die zijn ondergang tegemoet rende. Xander van Vledder, niet echt nationaal gezien tot nu toe, speelt Ruis. De eerste hoofdrol op zijn dertigste. Ze zetten hem neer als de zelfbewuste lefgozer die op zijn leven terugkijkt in een mix van succes en ontsporing. Daarin is hij meer dan verrassend als karakter. Je gaat van hem houden, omdat hij geloofwaardig is in zijn naturel. Ontroerend zelfs, zonder dat hij Willem Ruis imiteert. Wat ze gemeen hebben is dat ze geen begenadigde zangers zijn. Van Vledder redt zich ermee, juist door het klein te houden in zijn suggestie van een zeepbel die niet kan knappen.

Om hem heen ontrolt zich een kleinschalige, moderne musical in het tempo van toen en met aangepaste liedjes uit die tijd van verdrukte weemoed, de tweede helft van de twintigste eeuw. In het verhaal ligt de nadruk op de onfortuinlijke afloop. Dat is geen bezwaar. Een sterk punt zelfs, al hadden ze tekst mogen schrappen en de tweede acte kunnen opschonen met meer reliëf. Je voelt immers snel (als je het al niet wist) waar het naar toegaat, de verlammende consequentie van stoppen of doorgaan, alles of niks.

Het ensemble gooit veel energie in de shownummers. De kracht schuilt echter in de dragende rollen. Maaike Widdershoven is heerlijk als echtgenote Ineke (vocaal excellent) en Rob van de Meeberg de norse pa en tevens een onuitstaanbare zak als omroepchef. Johnny Kraaijkamp is bij uitstek de acteur die komische tinten opzoekt in de figuur van de verlopen presentator en gretige liefdespartner.


RECENSIES 30 november 2015:
Muziek en Theaterparadijs.
" De cast is erg sterk en voornamelijk Xander de Vledder is overtuigend als Willem Ruis. Zijn energie en enthousiasme zijn perfect gedaan en ook in de manier van doen zie je Ruis terug. Het grote verschil tussen de showman en Ruis privé is sterk vertolkt. Maaike Widdershoven laat als de sterke Ineke goed zien hoe zij zich gevoeld moet hebben. Onmacht en eenzaamheid is wat de boventoon voert. ". Lees HIER het hele artikel.

NOORDHOLLANDS DAGBLAD. Xander van Vledder is als Ruis geen groot zanger en danser, maar dat was Willem zelf ook niet. Des te geloofwaardiger speelt hij het type mens: een vakidioot, vervreemd van zijn omgeving. Maaike Widdershoven maakt tegenover hem verdriet, woede en teleurstelling van zijn vereenzaamde vrouw Ineke schrijnend goed invoelbaar. Lees HIER het hele artikel

AD "Vooral de schreeuw om erkenning die hij van zijn vader (Rob van de Meeberg als heerlijke cynicus) en zijn echtgenote Tineke (een sterke vertolking van Maaike Widdershoven) bijna smekend vraagt, zijn indrukwekkende momenten." Lees HIER of HIER het hele artikel.

MUSICALJOURNAAL "Gesteund door vrouw Ineke (mooi spel van Maaike Widdershoven) verovert hij de televisiewereld en stijgt tot grote hoogte". Lees HIER het hele artikel.

Bekijk hier ook nog meer recensies en artikelen over de premiere: BARNEVELDSE COURANT / MUSICALSITES.NL / ZIN.NL / PZC.NL /
HAARLEMS DAGBLAD / HET LAATSTE NIEUWS / TELEGRAAF / MUSICALWORLD / op ong. 5.35: OMROEPWNL.nl / JOOP.NL / SHOW.NL /
MUSICAL REPORTS / MUSICAL REPORTS FOTOVERSLAG / MUSICALNIEUWS / MUSICALVIBES

 

29 november 2015 Premiere Stadschouwburg Haarlem Foto's © Mischa Muijlaert

 


26 november 2015

Posthoorn, Regio Den Haag
Maaike Widdershoven is Ineke Ruis

Voor veel televisiekijkers leek Willem Ruis de ideale schoonzoon. Toch was er een keerzijde. Dat weet Maaike Widdershoven als geen ander. Vanaf eind deze maand kruipt de Haagse musicalactrice avond aan avond in de huid van Willems vrouw, Ineke Ruis... Lees het hele artikel HIER

 

 

 

 

20 november 2015 Benefietavond Stichting Homeplan Foto's: Tanja Bouman Fotografie
Vrijdagavond 20 november 2015 vond er een mooi benefiet plaats voor de stichting HomePlan waar Maaike ambassadrice van is. Er was een veiling van o.a. prachtige kunstwerken en haar galajurk bracht 150€ op. Ook kaartjes van Willem Ruis, de show van zijn leven, waren voor dit fantastische doel ter beschikking gesteld. Initiatiefneemster Lieke de Groot heeft een fantastische avond voor HomePlan georganiseerd met hulp van vele vrijwilligers. De opbrengst is uitgekomen op ruim € 6.000.


 


19 november 2015

De totale cast & Crew van Willem Ruis, de show van zijn leven
Foto: Janke Dekker

 

 

  

Marc. Magazine. De Glossy van Theater Lampegiet in Veenendaal: Willem Ruis, een legende nov. 2015

 

 

 

 

 Tijd voor Max 17 november 2015
Dinsdag 17 november 2015 was de cast te gast bij Tijd voor Max. De gehele uitzending werd aan de musical 'Willem Ruis, de show van zijn leven' besteed met optredens van de hoofdrolspelers en een interview met de familie Ruis. Het programma kunt u hier helemaal terugkijken. Aan het einde van de uitzending zingt Maaike het nummer 'Ruis'. Klik HIER om de uitzending te kijken.

 

Radio/TVWest - Debby en haar mannen 17 november 2015
Maaike was Dinsdag 17 november te gast bij Radio TV West. Debby had deze met co-host Gregor Bak bij zich. Maaike vertelde over ' Willem Ruis, de show van zijn leven' en zong het lied 'inspiratie' live met pianobegeleiding van Gregor. Er kon meegekeken worden met de livestream.

 

Xander en Maaike te gast bij AanTafel! bij Radio M in Utrecht 9 november 2015
Luister HIER naar de uitzending. Xander en Maaike zijn in het 2de uur te horen...

 

Benefiet Concert voor de RETT meisjes 7 en 8 november 2015 Theaterhotel de Orangerie in Roermond.

Tijdens het benefiet Concert voor de Rettmeisjes kreeg Anja Versteeg een checque uitgereikt van €8010,-- Helemaal overrompeld en ontroerd was ze. Het waren 2 prachtige concerten! Fotograaf: Ben Doensen

 

Oktober 2015

Perspresentatie Willem Ruis, De Show Van Zijn Leven 12 oktober 2015
Foto's: Peggy de Haan / www.musicalsites.nl

 

Opreden Maaike in Eindhoven bij 90 jaar VARA 2 oktober 2015
In november bestaat de VARA 90 jaar en dat viert de VARA met hun trouwe luisteraars en leden. In oktober wordt dit gevierd op vier locaties waaronder het Parktheater in Eindhoven in aanwezigheid van heel veel bekende VARA-coryfeeen. Astrid Joosten presenteerde het geheel en er werd o.a. het programma 'Spijkers met Koppen' gedaan. Maaike trad er op met het lied 'Ruis' en vertelde over de voorstelling.


September 2015

18 september 2015, 50 plus beurs, Utrecht. Xander van Vledder en Maaike Widdershoven zingen enkele liedjes uit "Willem Ruis, de show van zijn leven" op het Omroep Max podium en worden geinterviewd door Jeroen Latijnhouwers. Ze brengen ook een bezoekje aan de andere sponsor: De Telegraaf.


Augustus 2015

De cast van Willem Ruis, de show van zijn leven 30 augustus op de Uitmarkt
De cast van Willem Ruis, de show van zijn leven, was te zien zijn tijdens de Musical Sing-a-Long op zondag 30 augustus op de Uitmarkt in Amsterdam. De Musical Sing-a-Long van AVROTROS werd gepresenteerd door Anouk Maas en Frits Sissing en was op zondag 30 augustus live vanaf 21.20 uur te zien bij NPO1. http://web.avrotros.nl/cultuur/musical/musicalsingalong/

Backstage foto's van © Andy Doornhein voor www.theaterparadijs.nl

Klik op onderstaand plaatje en bekijk de uitzending van de Sing-a-long!Foto's van de repetitie en de uitzending: © Monique Hoffmann voor www.musicalnieuws.nl

 

25 augustus 2015 Petitie voor Kinderarbeidvrije producten in Den Haag
Maaike zet zich ook regelmatig in voor Goede Doelen. Samen met Karel de Rooij heeft ze 25 augustus haar handtekening gezet in de wereldwinkel Scheveningen om Den Haag te stimuleren alleen nog maar kinderarbeidvrije producten te kopen. Er zijn 2500 handtekeningen nodig van mensen uit Den Haag. Wie helpt hen?

Ga langs bij Wereldwinkel Scheveningen, Stevinstraat 149 in Den Haag (Scheveningen) of teken de petitie!
http://petities.nl/petitie/kinderarbeidvrij-inkopen-door-de-gemeente-den-haag23 augustus 2015 Laatste voorstelling The Sound of Music - Theater Carre Amsterdam
Op 23 augustus 2015, precies 9 maanden na de première op 23 november 2014, sloot de succesvolle theatertour van The Sound Of Music af in theater Carre in Amsterdam. Een intensieve theatertour met vaak 8-9 shows in de week. Tijdens deze laatste en bij het slotapplaus waren er bijzonder emotionele momenten. De spelers hadden het moeilijk. Het is dan ook bijzonder dat bijna alle hoofdrolspelers van de première ook deze dernière speelden.Juli 2015


Maaike, Michiel en Tony bij Buitengoed De Gaard in Heythuysen
Op 12 juli 2015
bestaat Buitengoed de Gaard precies 50 jaar, en omdat Anja zelf 50 is geworden, wij met The Sound of Music 50 jaar jubileum hebben èn last but not least Anja net geridderd is vanwege haar fantastische werk voor meisjes met het Rett syndroom oa, hebben Tony Neef, Michiel de Meijer en ik Ridderspoor geplant ter ere van deze mooie dag! Ook de Lavendel en de Aspectsrozen stonden er goed bij. Als ambassadrice van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging ben ik ongelooflijk trots op deze prachtige vrouw en haar gezin!
Zie voor meer informatie: de websites van Buitengoed de Gaard en het Rett Syndroom.


8 juli 2015 - Line-up 10e editie van de Musical Sing-a-Long bekend

Op zondag 30 augustus presenteren Frits Sissing en Anouk Maas de tiende editie van het jaarlijkse meezingspektakel vanaf het Amsterdamse Museumplein: de Musical Sing-a-Long. Bekende artiesten zingen nummers uit musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters zijn te bewonderen.

Het is inmiddels traditie dat de Uitmarkt op swingende wijze wordt afgesloten met de Musical Sing-a-Long, onder begeleiding van Het Metropole Orkest en dirigent Maurice Luttikhuis. Dit jaar jubileert het event met de tiende editie. Het aanwezige publiek op het Museumplein kan luidkeels meezingen, maar ook thuis vanaf de bank kan uit volle borst worden meegezongen met de Musical Sing-a-Long.

Fans kunnen alvast beginnen met inzingen nu de line-up bekend is. De musicals die aan bod komen zijn Beauty and the Beast (met Tony Neef), Grease (met Tim Douwsma), The Bodyguard (met Romy Monteiro), Billy Elliot de Musical (met Pia Douwes), Nonsens (met Mariska van Kolck), Meisje met het rode haar (met Jim Bakkum), Willem Ruis, De show van zijn Leven (met Johnny Kraaijkamp) en Soldaat van Oranje. Ook Simone Kleinsma treedt op, zij geeft een voorproefje van de concertreeks Musicals in Concert.

De Musical Sing-a-Long is op zondag 30 augustus om 21.20 uur live te zien bij AVROTROS op NPO 1.


Juni 2015

30 mei / 13 en 14 juni 2015 Maaike en Tony met het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers
Het Groot Film- en Musicalorkest Timbres Divers met dirigent Ruud van Eeten en gastsolisten Maaike Widdershoven en Tony Neef bijgestaan door Klas 1 en de top klas van Brabant Talent uit Oss brachten 3x het programma ‘Back to Broadway' Op 30 mei in theater De Lievekamp in Oss. Op 13 en 14 juni in theater De Kunstmin in Dordrecht. Prachtige stukken uit West Side Story, Miss Saigon en The Sound of Music waren te zien en te horen. Op zondag 14 juni 2015 tijdens het The Sound of Music blok was een kleine gastrol weggelegd voor de 6 jarige Noa, dochter van Maaike, tijdens Do Re Mi. Ze straalde en genoot van haar optreden. 

Mei 2015

Persdag The Sound of Music Zomertour 27 mei 2015
Ad Knippels, Wieneke Remmers, Vajen van den Bosch, Martijn Vogel, Maaike en de 6 Von Trapp kinderen gingen het land door om de verlengde theatertour te promoten. Tot eind augustus in The Sound of Music te zien in 10 grote theaters waaronder oa Apeldoorn, Rotterdam, Breda, Heerlen en Amsterdam Carré! De The Sound of Music castbus voor de zomertour werd gedoopt tijdens Koffietijd. Ook ging de reis naar Loenen waar de Von Trapps enige tijd hebben gewoond voordat ze net voor de oorlog in Nederland uitbrak in 1939 naar Amerika vertrokken.

In de pers: (klik op de plaatjes voor meer de artikelen en de filmpjes te zien)
Telegraaf 28 mei 2015 /Artikel en geluidsfragment op omroep Gelderland 27 mei 2015 / Video van Stage Entertainment op you tube.

Bij Koffietijd en bij het kantoor van de TelegraafPerspresentatie Janke Dekkers Producties 21 mei 2015
21 mei was de perspresentatie van de 3 nieuwe voorstelling van Janke Dekker Producties voor theaterseizoen 2015-2016. ‘Dansen met de vijand’ met Mike Weerts, Truus te Selle e.a. ‘Lang zullen we leven’ een theaterconcert met Frans Mulder, Gerrie van der Klei en Sandra Reemer en ‘Willem Ruis, de show van zijn leven’ met Xander van Vledder, Maaike Widdershoven, John Kraaijkamp jr; ondersteund door een ensemble van negen acteurs/dansers/zangers.
In een circustent in Amsterdam Noord verzamelt de pers zich. Als voorproefje zingen Frans Mulder en Sandra Reemer ‘Het klimmen der jaren’ en Maaike Widdershoven en Xander Vledder laten het lied‘ De Zeepbel’ horen. Janke Dekker en Michael van Praag stellen de diverse casts voor. Ook Suus Ruis, de dochter van Willem Ruis is aanwezig. Onder het genot van een hapje en een drankje worden er foto's gemaakt en interviews afgegeven Het belooft een mooi theaterseizoen te worden.
Boekpresentatie "Eindelijk Moeder" 6 mei 2015 Boekhandel Paagman Den Haag
Woensdag 6 mei werd het boek Eindelijk moeder! Als het moederschap niet vanzelf komt om 19:00 uur gepresenteerd bij Paagman vestiging Fred. Uitgever en initiatiefneemster Margriet Fisser, zelf één van de eindelijk moeders die in het boek aan het woord komen, ziet het boek als steun in de rug voor alle vrouwen die een sterke kinderwens hebben, maar bij wie die om wat voor reden dan ook nog niet in vervulling is gegaan. Tijdens de presentatie ging schrijfster Yvette van der Meer in gesprek met een aantal van de moeders die in het boek aan bod komen en daarnaast zong musicalactrice Maaike Widdershoven het gevoelige lied Eindelijk moeder! dat door Theo Nijland exclusief voor het boek is geschreven. Eindelijk moeder! Als het moederschap niet vanzelf komt? Als je verlangen zo sterk is, is opgeven geen optie? Wie begrijpt hoe je je voelt, als het je maar niet lukt (weer) moeder te worden? Wie snapt dat je ondanks vele teleurstellingen dóór wilt zetten? Dat je elke kans op een kind hoopvol aangrijpt, omdat je daar álles voor over hebt? De 75 eindelijk moeders uit dit boek weten precies hoe je je voelt. Zij vertellen openhartig over hun hobbelige weg naar het moederschap. Mét gelukkige afloop. Hun verhalen bieden je herkenning, hoop, troost en ook relativeringsvermogen. Dit boek wil je steeds weer oppakken!

Wil je het boek bestellen? Dat kan HIER. Maaike draagt tijdens deze boekpresentatie een jurk van Karen Millen.

Koffietijd 6 mei 2015

Maaike is hoofdgast in Koffietijd. Zingt het nummer Eindelijk Moeder en praat samen met Margriet Fisser over vandaag uitgebrachtte boek Eindelijk Moeder.

Klik op de foto om het optreden en het interview te bekijken.
April 2015


The Sound of Music? Die kan elke vijf jaar - 1 april 2015 - Lees HIER het originele artikel

Vlnr: Vajèn van de Bosch, Maaike Widdershoven en Anouk Maas, in Carré. / Annemieke van der Togt
Sound of Music op Zomertoer

De musical The Sound of Music dendert door. Dinsdag werden 84 zomervoorstellingen aangekondigd en de 150.000e bezoeker komt eraan. De 'hoofdroldames' en aandoenlijke kindertjes van The Sound of Music, kwamen dinsdagmiddag in stormachtig Amsterdam naar Koninklijk Theater Carré. Tijdens tv- en camerasessies werden zij zo ongeveer van de Magere Brug af geblazen, maar ze deden het niet voor niets. Wegens uitpuilende zalen, mogen ze 'nog even' 84 voorstellingen door, waaronder 24 in Carré en 6 in de Nieuwe Luxor in Rotterdam.

Carré met Pasen
Nog wat nabibberend van de kou turen Maaike Widdershoven (moeder Overste), Anouk Maas (Maria) en oudste Von Trappje Liesl (Vajèn van den Bosch) naar de rode gloed van het statige Carré. Ook rond Pasen staan ze er zes keer, alle shows zijn uitverkocht. Stage Entertainment Nederland heeft de teller al op 150.000 verkochte kaarten staan. De 150e bezoeker wordt deze week in Theater aan het Vrijthof in Maastricht verwelkomd, waar de show tot en met donderdag te zien is.

Maaike Widdershoven moet al minstens een half jaar van haar leven in Carré hebben doorgebracht. Ze stond er met Anatevka, een eerdere Sound of Music (,,twee maanden lang!") en West Side Story. ,,Met die laatste mocht ik voor het eerst Carré in. Ik kwam huilend de Sarphatibrug over, want het was mijn droom. Nu voelt het als thuiskomen, al blijft het magisch. Als je op het toneel staat, omarmt de zaal je."

Surreal
Anouk Maas: ,,Ik heb hier met Evita en Cats gestaan. Als dansend klein katje vond ik het al waanzinnig, maar nu de hoofdrol… Je. Van. Het. En dan mijn hoofd op de gevel, surreal." Ze durft toe te geven dat ze een keer stiekem langs Carré zal fietsen van de zomer. ,,Dan maak ik een foto, natuurlijk."

,,Ik heb dus nog nooit in Carré gestaan hè", zegt Vajèn van den Bosch haast teleurgesteld. ,,Mijn zusje Venna wel. Daar was ik jaloers op, maar gunde het haar heel erg hoor", aldus de 17-jarige die vorige week de hoofdrol in Grease greep. Ja, ze zal vrijdag bij de eerste Carré gespannen zijn: ,,Maar dat is niet gek. Ik ben nog steeds bij élke voorstelling zenuwachtig. Dat houdt niet op, maar is misschien ook wel gezond."

Elke vijf jaar is een succesvolle klassieker te herhalen, vindt producent Albert Verlinde. Hij kreeg met deze tournee weer gelijk. ,,We zitten constant vol", zegt Widdershoven. ,,Er komen opa's en oma's die al vaker zijn geweest, maar er komen altijd weer nieuwe kleinkinderen bij."

Eerste kennismaking
Maaike Widdershoven zag The Sound of Music als film pas voor zij auditie bij Joop van den Ende ging doen, in 2001. ,,Ik kende alle liedjes van een elpee, maar dacht dat het een beetje tuttig zou zijn met die kindjes en nonnen. Ik was meer een type voor het heftige en indringende Jesus Christ Superstar. Toen ik de film toch zag, begreep ik het. Van The Sound of Music word je blij."

Maas en Van den Bosch zagen de film wel als kind. ,,Vijf, zes keer misschien", denkt de hoofdrolspeelster. ,,Tig keer", lacht de jonge Van den Bosch.

Andere drukte
De musicalactrices hebben niet bepaald één beroep. Widdershoven is ook nog eens moeder, van de 6-jarige Noa. Maas is overdag druk met een tv-carrière als presentatrice van Nickelodeon. ,,Ik zal zo veel mogelijk doorspelen, al moet ik er 's morgens om zes uur weer uit. Dat is het enthousiaste meeklappen bij Do Re Mi alleen al waard. In de zomer komt er nog een week Afrika tussen voor Dance4Life, maar dat is ook belangrijk toch?"

Van den Bosch heeft ook tv-werk, met een rol in de jeugdsoap Spangas. En, het moet nog even, eindexamen aan het vwo in Oss. ,,Ik leer veel in de tourbus en dan gaan mijn collega's me overhoren in de kleedkamer, keilief. Ik sta er best wel goed voor gelukkig, behalve voor geschiedenis."

Lieve ouders
,,Kwestie van plannen allemaal", zegt Anouk Maas. ,,Ik heb lieve ouders, die mijn was willen doen en soms het huishouden. Dan kan ik bezig zijn met administratie bijvoorbeeld, anders houd ik het niet vol." Vajèn: ,,Ik ga tijdens The Sound of Music ook de repetities van Grease in, geen idee nog hoe dat allemaal gaat."

De drie Sound of Musicdames hebben nog iets gemeen: ze speelden de show al eerder. Widdershoven als Maria (2002), Maas als Liesl (2008) en Van den Bosch als kleine Martha (2008). Over een aantal jaar nog maar een derde keer? Anouk Maas kan moeder Overste nog spelen, Vajèn van den Bosch kan nog doorschuiven naar de hoofdrol. Maas: ,,The Sound of Music is een beetje de story our my life. Doe jij de regie dan Maaike?" Widdershoven: ,,Prima! Of de muzikale leiding."

Maart 2015

CD-single en boek ' Eindelijk Moeder'
24 maart 2014
Begin mei komt het boek "Eindelijk Moeder" uit. Als het moederschap niet vanzelf komt. www.eindelijkmoeder.nl. ISBN: 9789080139107 De bijbehorende CD-single is al te zien op YouTube. Klik op het plaatje om naar youtube te gaan.


De 100ste Sund of Music (bron musicals.nl)
De acteurs van The Sound of Music mochten 4 maart 2015 een speciale 100ste-editie-taart aansnijden. Deze kregen zij omdat het alweer de 100ste voorstelling was sinds de première in het najaar van 2014. Dit alles vond plaats in Schouwburg het Park in Hoorn.

Januari 2015

Tubantia
29 januari 2015 Kleine rol grote uitdaging


Libelle 4 - 16 januari 2015 - Interview met Maaike en haar man Daniel

 

December 2014

Zing Magazine nr 60 - jan/febr 2015 / Party 51 - December 2014
..


Citaat uit Vlaamse krant DE MORGEN
22 december 2014
"Fijn was het ook de stem van Maaike Widdershoven nog eens te horen, die als moeder overste een bijzonder beklijvend 'Climb Every Mountain' vertolkte. Widdershoven brak jaren geleden door als Maria in 'West Side Story', nog steeds een van de beste versies van deze musical in onze contreien, en speelde zelf de hoofdrol in 'The Sound of Music'-versie van 2002". Lees HIER het hele artikel.

Belgische Premiere The Sound of Music - 18 december 2014
In Antwerpen werd The Sound of Music omarmt tijdens de Belgische première op 18 december. Charlotte Campion (Maria), Kürt Rogiers (Kapitein Von Trap) en Lotte Stevens (Liesl) zijn Vlaams. Verder speelt de volledige Nederlandse cast. The Sound of Music verovert België! Te zien in Antwerpen t/m 28 december 2014 en in Gent van 29 december 2014 t/m 4 januari 2015.


November 2014


René van Kooten en Maaike zingen lied voor de Voedselbank
25 november 2014

DEN HAAG - Het themalied voor de inzamelingsactie 'Samen voor de Voedselbank' van Omroep West is dinsdag in première gegaan in het programma Debby en Haar Mannen. 'Als we op de finaledag met al die vrijwillligers aan het inpakken zijn, moet het een enorme boost geven', vindt Gregor Bak, die de muziek heeft geschreven.

De tekst komt uit de pen van Hagenaar Fred Zuiderwijk. 'Hij wilde een pakkend lied schrijven, in de sfeer van We Are The World', zegt Bak. 'Hij stuurde me de tekst en binnen 2 uur had ik de muziek geschreven.'

Het is een echte regionale productie geworden. Musicalsterren René van Kooten uit Zoetermeer en de Haagse Maaike Widdershoven zingen mee. Ook 2 koren zijn in het lied te horen: kinderkoor Rabarber uit Den Haag en het Zoetermeers koor Pure Vocals onder leiding van Rian van Randwijk. Producer Jan Rooymans uit Den Haag heeft de orkestband gemaakt en de single is gemixt door Erik Kuijlaars. Iedereen heeft belangenloos meegedaan met het maken van het lied.

In de weken voor Kerst, van maandag 8 december tot en met vrijdag 19 december, staan alle regionale omroepen van Nederland in het teken van de actie ‘Samen voor de Voedselbank’. Vanaf 12 december worden in de studio van Omroep West en bij alle Hoogvlietsupermarkten in de regio levensmiddelen ingezameld.

De clip is te zien door op bovenstaand plaatje te klikken. Het is een verkorte versie (2.28) van het nummer waarin Maaike niet te zien is en minder te horen is dan in de volledige versie van het nummer. De volledige versie (3.30) van het lied kun je beluisteren bij SOUNDCLOUD. Het lied is vanaf nu ook te downloaden op iTunes, Spotify en Deezer. Download hem nu, want de opbrengst van de single gaat naar de Voedselbank.

 

Première The Sound of Music 23 november 2014 Theater Aan de Parade in Den Bosch
De Nederlandse pers was is grote getale aanwezig tijdens de première in Den Bosch.

Klik op onderstaande foto om het première overzicht te lezen

The Sound of Music in de schrijvende pers:

Noord Hollands Dagblad 6 december 2014 / Dagblad van het Noorden 25 november 2014 ..

Algemeen Dagblad 24 november 2014 / Metro 24 november 2014 / NRC 24 november 2014.. ..

Telegraaf 24 november 2014 / Volkskrant 26 november 2014 / Trouw 28 november 2014 .. ..

The Sound of Music - Een verhaal dat niet vergeten mag worden www.theaterparadijs.nl Door Mischa Muijlaert. Foto's: Ellen Broeren en Mischa Muijlaert
In 2015 is het 50 jaar geleden dat de film The Sound of Music met Julie Andrews uitkwam. Om dit te vieren brengt Albert Verlinde Entertainment deze voorstelling weer op de planken. Zondag 23 november gaat The Sound of Music in Theater Aan de Parade in 's-Hertogenbosch in première.
Het is de derde keer dat de voorstelling in Nederland te zien is: als reizende productie In 2002 door Joop van den Ende Theaterproducties, Stage Entertainment en in 2008 in het Efteling theater, ook door Albert Verlinde Entertainment.
Lees HIER verder.

Maaike Widdershoven speelde in 2002 de hoofdrol van Maria in The Sound of Music. Over Anouk Maas zegt ze: 'Anouk is een hele mooie en vlotte Maria, ze is innemend en vol energie zet ze Maria op een geweldige manier neer! De rol van Moeder Overste ligt nu dichter bij Maaike: 'Nu ik zelf moeder ben en wat rustiger ben geworden vind ik het heerlijk om juist die oudere wijze vrouw te spelen die advies geeft aan een jonge vrouw die nog haar pad moet vinden. Dat voelt als een tweede jas.'

 

Première The Sound of Music 23 november 2014 Theater Aan de Parade 's Hertogenbosch.
De Officiele Trailer van The Sound of Music

 


In de voetsporen van Julie Andrews
Telegraaf 18 november 2014. Door Maaike Staffhorst


Maaike Widdershoven nu als wijze Moeder Overste (r). Anouk Maas speelt Maria. Foto: Roy Beusker

Musicalster Maaike Widdershoven (45) speelde tussen 2002 en 2004 de rol van Maria in de musical Sound of Music van Stage Entertainment. In de nieuwste musicalbewerking, The Sound of Music van Albert Verlinde Entertainment, vertolkt ze de meer volwassen en wijze Moeder Overste.

„Beide rollen passen me”, zegt de zangeres/actrice. „Ik was 33 toen ik de vrolijke, naïeve non speelde die als gouvernante naar de familie Von Trapp werd gestuurd. De Maria die door Julie Andrews in de film werd gespeeld stond heel dicht bij me. Zo puur als zij was, voelde ik mij toen ook. Ik verwonderde mij in die tijd ook nog over van alles. Inmiddels heb ik meer levenservaring en podiumervaring. Daardoor voel ik nu, als Moeder Overste, een natuurlijk overwicht over al die jonge nonnen.”

Lachend: „Anouk Maas, die Maria speelt, is pas 26 jaar! Het is grappig om te zien dat zij een heel andere Maria neerzet dan ik twaalf jaar geleden deed. En Julie Andrews herkennen we ook minder. Anouk is een veel vlottere Maria, meer streetwise. We zijn ook allemaal verschillende types natuurlijk, en we leven in een andere tijd. De hele cast is opvallend jong, dat past ook bij de nieuwe stijl van musical maken. We spelen het stuk bovendien actueler. Een van de thema’s in het verhaal; wat doe je als er oorlog dreigt, is immers van alle tijden.”

De nieuwe bewerking heeft volgens Widdershoven meer vaart dan eerdere ‘Sound of Music’-producties. Er is geknipt in de teksten en de liedjes zijn vlotter. „Ik zet Moeder Overste ook moderner neer dan het publiek gewend is; als een manager van het klooster en maatschappelijk werkster ineen. Zij heeft al gauw door dat Maria niet in het klooster thuishoort maar de wereld moet ontdekken. Omdat ik mij jaren geleden in Maria heb verdiept, kan ik me heel gemakkelijk in die situatie verplaatsen. En daarbij: wat Maria in zich heeft, dat heeft Moeder Overste zelf ook ooit gehad en gevoeld. Dat ik dat nu kan spelen, vind ik bijzonder.”

„Het grootste cadeau vind ik mijn solo ‘Climb every mountain’, die zing ik vlak voor de pauze en tegen het einde van de voorstelling. Moeder Overste krijgt dan echt de status van wijze vrouw. Dat is genieten voor mij, en voor het publiek hoop ik.”

Perspresentatie The Sound of Music 12 november 2014
De Nederlandse pers kreeg een exclusief voorproefje van The Sound of Music in het Stadsheater van Zoetermeer waar die avond de eerste try-out zou plaatsvinden.

Klik op onderstaande foto om het persoverzicht te lezen

Theaterparadijs - The Sound of Music; Een klassieker in een nieuw jasje
Do re mi, wie kent het niet? Het bekende deuntje is niet meer weg te denken uit het musicalrepertoire en ook dit seizoen staat de Familie Von Trapp weer in de theaters. Op 12 november, elf dagen voor de première, krijgt de Nederlandse pers een voorproefje te zien in het Stadstheater in Zoetermeer. En de show mag dan misschien vernieuwd zijn, de hits klinken nog net zo lekker! LEES HIER VERDER

Reportages bij RTL Boulevard (12 novemmber 2014) en Koffietijd (14 november 2014)

 

Oktober 2014

Maaike in Musical over het leven van Willem Ruis in seizoen 2015/2016
www.willemruis.nl / www.jankedekkerproducties.nl
Telegraaf 24 oktober 2014
..

The making of... de fotoshoot / Maaike over Willem Ruis
 

Klik op het LOGO om naar de site van Willem Ruis te gaan!

 

Eerste repetitiedag met de cast van 'Sound of Music' - 14 april 2014 (foto's Mischa Muijlaert)
Repetities vernieuwde versie The Sound of Music gaan van start!
- 14 oktober 2014
Muziek en Theaterparadijs. Door Ilse de Vries / Foto's Mischa Muijlaert
Hoewel de hoofdrolspelers van The Sound of Music er al een kleine week met repetities op hebben zitten, is vandaag de dag aangebroken dat ook het ensemble zich bij de cast... LEES HIER VERDER


Maaike schrijft blog op ' I love Theater'
- 9 oktober 2014
Na 5 maanden geen productie gedraaid te hebben keek ik enorm uit naar mijn eerste repetitiedag als moeder overste bij the Sound of music. Ik had in die 5 maanden ontzettend genoten van mijn gezin. Want als je op tour bent dan zijn er momenten dat je je best eenzaam kan voelen ondanks alle lieve collega’s om je heen.... Lees HIER verder!


September 2014

21 september 2014 Beatrix Theater Utrecht. Maaike was reporter bij de premiere van 'Moeder, ik wil bij de Revue' voor AvroTros.nl/musical.

 


Juli 2014

Maaike reist af naar Afrika
30 juni - 6 juli 2014
Bekijk HIER de foto's van de reis die Maaike maakte voor STICHTING HOMEPLAN.

 

 

 

 

 

 

 


Juni 2014

Column Maaike Widdershoven 23 juni 2014 musical.avro.nl foto © Gerard de Haan

Elke week verschijnt op musical.avro.nl een column van iemand uit de musicalwereld. Deze week is de column van Maaike Widdershoven. Zij is in het najaar te zien in The Sound of Music als Moeder Overste.

Als je niet in langlopende producties staat, heb je als artiest vaak maanden vrij tussen 2 theaterproducties in. Het seizoen loopt van september tot en met mei, maar tegenwoordig met de crisis duurt zo'n seizoen wat korter en werk je ongeveer 7 à 8 maanden waarna je weer een salarisloze periode te overbruggen hebt tot je volgende contract. Ik heb dit seizoen voor de Zonnebloemvereniging een theatertour gedaan met o.a. Laura Vlasblom, Syb van der Ploeg, Stan Limburg en Loeki Knol. 22 mei sloten we die feestelijk af. En dan denk je; "Hoeraaaaa! Vrij tot 7 oktober. Heerlijk genieten van mijn vrije tijd." Dat is ook zo, alleen als zelfstandige professional heb je geen ww, en als je dan ook nog eens bijna geen schnabbels hebt dan voel je toch wel even die stress van of we het wel redden tot oktober zonder mijn inkomen. Natuurlijk spaar ik elke keer vooruit om wel altijd zeker te zijn van geld, maar die spaarrekening, daar kom ik liever niet aan natuurlijk. Toch wordt die elk jaar weer aangesproken. En ik kan jullie vertellen, dat als ik alles wat ik ooit heb gespaard voor deze tussenperiodes nog had, dat we dan een fantastisch appeltje voor de dorst hadden opgebouwd!

Maar goed, in de tussentijd geniet ik volop van mijn vrije tijd. Ik ga mee op schoolreisje met Noa, lekker kamperen met het gezin, veel uitstapjes, veel afspreken met vriendinnen, want nu kan het nog voordat ik weer 6 avonden in de week werk.

Een ander groot voordeel van deze periode is dat ik me ook kan inzetten als ambassadrice voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. En dat is nodig omdat bijna niemand ooit van Rett heeft gehoord en we natuurlijk graag van de daken willen schreeuwen dat er geld nodig is voor onderzoek. Ik heb net de Rettfamiliedag achter de rug met 70 Rettfamilies en ik kan jullie zeggen, dat was voor mij één van de meest bijzondere ervaringen ooit.

Sinds kort ben ik ook ambassadrice voor stichting HomePlan. Zij bouwen huizen voor de allerarmsten. En nu heb ik de tijd om mee te helpen met bouwen, want 30 juni vertrek ik voor een week naar Kwa Zulu Natal, Zuid Afrika. Daar leven veel aidswezen zonder dak boven hun hoofd en ik kijk er naar uit om samen met deze kinderen aan hun huis te bouwen. Dat zal ook een once in a lifetime experience zijn.

Deze 4 maanden vrij zijn een geschenk uit de hemel. Ok, we hebben minder geld om van rond te komen, maar kijk eens wat een rijkdom het me brengt. 7 oktober kan ik weer opgeladen beginnen aan mijn rol als moeder overste in The sound of Music!

 

Maaike verbindt zich aan HomePlan
Bekijk HIER wat Maaikes beweegredenen zijn en lees alles over de Stichting HomePlan

 

 

 

 

 

 

 

 

Weekend 24 -18 juni 2014 De jeugd van Maaike Widdershoven

 

Party 17 29 april 2014

Noord Hollands Dagblad 1 mei 2014 

16 april 2014 Maaike opnieuw in The Sound of Music! - Persdag Kasteel Amerongen
Tijdens de persdag van The Sound of Music in Kasteel Amerongen in Amerongen maakte Albert Verlinde Entertainment bekend dat naast Anouk Maas, die de rol van Maria op zich neemt, de overige rollen van de hoofdrolspelers bekend. Ook Maaike was daarbij. Zij speelde van september 2012 t/m januari 2004 de rol van Maria en kreeg daarvoor in 2003 een Johnny Kraaijkamp Musical Award. In deze nieuwe moderne versie gaat Maaike de rol van Moeder Overste vertolken.
De cast bestaat naast Anouk Maas (Maria) en Maaike ook uit Ad Knippels (Kapitein von Trapp), Tony Neef (Max Dettweiler), Cindy Bell (Elsa Schräder), Vajèn van den Bosch (Liesl) en Martijn Vogel (Rolf). Voor meer info bekijk de site van The Sound of Music.


12/13 juli en 19/20 juli Summerschool! Zie de flyer voor meer info! (Klik op de flyer voor een groter exemplaar)


Maart 2014

12 april en 12 mei - Openbare optredens van Maaike. Kijk in de agenda.

Maaike Widdershoven: Voelde zich moeder zonder kind
twijfelmoeder 10 maart 2014 Foto: Liselore Chevalier

Musical-ster Maaike Widdershoven (45) en haar man Daniël (39) hebben vijf jaar lang gewacht op de komst van Noa (5). Daarna blijkt Maaike op natuurlijk wijze zwanger van een tweede. Helaas heeft ze dat kindje nooit in haar armen mogen houden. De zwangerschap blijkt buitenbaarmoederlijk en ze wordt met spoed geopereerd. Openhartig vertelt ze haar verhaal.

‘Dat ik moeder wilde worden daar was geen twijfel over mogelijk. Ik voelde me altijd al moeder, maar dan zonder kind. Toen ik mijn huidige man Daniël ontmoette, zei ik meteen: “Ik wil heel graag kinderen. Als jij ze niet wilt, dan zet ik onze relatie niet door.” Gelukkig had hij dezelfde wens. Op onze trouwdag – 30 juni 2003 – stopte ik met de pi. Dan denk je: ‘Dit moet lukken. Ik ben door mijn gezonde levensstijl zo vruchtbaar als de pest’. Maar helaas… Na een jaar was ik nog niet zwanger.

Het medische traject wilde ik toen nog niet in; dan word je zo geleefd. Ik wilde het op zijn natuurlijke beloop laten. Dacht dat het kwam door de drukte. Ik stond tenslotte avond aan avond op het toneel. Uiteindelijk gingen we na drie jaar naar de huisarts. Na allerlei tests in het ziekenhuis leek er met ons niets aan de hand. Omdat het ziekenhuis vast wilde houden aan allerlei procedures, verliep het vervolg heel moeizaam. Zo wilde ik geen kijkoperatie, omdat ik bang was dat ze mijn buikspieren zouden raken. Als zangeres heb ik deze wel nodig. Daarnaast wilde ik graag direct met IVF beginnen, omdat ik al 38 was. Niemand luisterde, we werden echt behandeld als nummer. Daarom weken we uit naar Gent.

Vertrouwen
Waar we in Nederland met stoom uit onze oren het ziekenhuis verlieten, voelden we ons in Gent meteen welkom. Het hoofd van de vruchtbaarheidsafdeling nam alle tijd om naar ons verhaal te luisteren en zei toen: “Het enige wat ik van jou wil is het vertrouwen dat je zwanger kunt worden.” Toen ik dat hoorde, moest ik heel hard huilen. Het begrip, die hartelijkheid; wat was dat fijn. Waren we maar eerder naar België gegaan. Als je dit traject aangaat, adviseer ik altijd om naar jezelf te luisteren en je gevoel te volgen. Voelt iets niet goed, kijk dan verder. Er zijn zoveel ziekenhuizen – ook in Nederland – waar je wel heel goed wordt geholpen.

Een wachtlijst was er niet; ik kon starten op het moment dat ik daar aan toe was. Tijdens ‘Musical to the Max’ ben ik begonnen met de hormoonbehandeling. Ik vond het verschrikkelijk dat ik mezelf moest prikken. Ik ben ontzetttend bang voor naalden. De hormonen vlakten me helemaal af. Als Daniël en ik naar een lachfilm keken, lag hij in een deuk en kon ik met moeite een glimlach produceren. Ik voelde niet eens meer of ik zwanger wilde worden. Dit was een hele moeilijke tijd; niet alleen voor mezelf, maar ook voor Daniël. Hij leefde opeens met een vrouw die totaal anders was. Gelukkig is het voor iedereen anders; maar laat je niet uit het veld slaan. Hou voor ogen waarom je het doet; als het lukt, krijg je er zoiets moois voor terug.

Gouden bollen
De eerste IVF-behandeling mislukte. Dat voelde ik meteen; ik droomde dat er allemaal geesten om mijn bed stonden die alles kwamen weghalen. Toen ik in paniek wakker werd, voelde ik niets meer, terwijl ik daarvoor als het ware twee gouden bollen zag. Die bollen voelde ik ook toen er voor de tweede keer embryo’s waren teruggeplaatst. Ik bleek zwanger te zijn en dat heb ik geweten ook. We waren wel aan wat rust toe en hadden daarom een vakantie naar Ibiza geboekt. Het was onze minst leuke vakantie ooit. Ik was erg moe, ontzettend misselijk en had uitslag over mijn hele lijf. Ik voelde me verschrikkelijk rot, maar was ook erg gelukkig. Dat wilde ik zo graag uitstralen. Dat kon met elf weken; toen kwam de energie weer terug. Kon ik eindelijk genieten van het kindje in mijn buik. Eindelijk was Noa daar. Het kind waar we al vijf jaar naar verlangden.

Noa is een makkelijk meisje. Ze houdt van gezelschap. Als er bezoek komt, begint ze te juichen. Zelf vind ik het moeilijk dat ik ten tijde van een productie veel weg ben, maar zij geniet als de oppas er is. Ze vindt het zelfs jammer als deze alleen komt. Dan vraagt ze: ‘Wanneer komen al mijn andere vrienden?’. Een broertje of zusje voor Noa was leuk geweest, maar dat wilde ik niet meer via IVF. Dat was zo’n aanslag op ons leven. Het pas was geëffend; een tweede kon nu op de natuurlijke manier komen.

Kantjeboord
Anderhalf jaar na haar geboorte had ik er vrede mee dat ik niet meer zwanger werd. Alle babyspullen, van wieg tot kleertjes en de wandelwagen, heb ik weggegeven aan een zwangere vriendin. Om een maand later te schrikken. Al voordat ik ongesteld moest worden, voelde ik me zwanger en dat bleek ook uit de test. Ik kreeg de slappe lach en riep meteen: ‘Dit kan toch niet?’. We hadden net alles weggegeven. Daniël had er meer moeite mee; hij zat sprakeloos op de bank. Het duurde drie dagen voordat het bij hemecht bezonken was.

Helaas ging het mis toen ik acht weken zwanger was. Ik kreeg last van verschrikkelijke buikkrampen; het leek wel of er duizend messen in mijn buik werden gestoken. Het werd zwart voor mijn ogen en ik hoorde niet meer goed. Daniël heeft me naar de Eerste Hulp gebracht. Uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat ik een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had. Ze opereerden me direct. Was ik langer doorgelopen, dan had ik dit niet meer na kunnen vertellen. Dat was schrikken. En dan lag ik ook nog op de kraamafdeling, maar dan zonder kindje. Het leek of ik was bevallen, maar ik ging zonder babytje naar huis. Voor ons was het op dat moment klaar. Ons gezin is compleet, het is goed zo.’

Te pijnlijk
Maaike Widdershoven heeft nooit een geheim van haar vruchtbaarheidsproblemen gemaakt. Toch snapt ze BN’ers ook die er over zwijgen. “Ik denk dat er veel zijn die het niet willen vertellen, omdat het zo verdrietig en pijnlijk is. Toen ik zwanger was van Noa heb ik het er met een collega wel over gehad. Zij waren toen bezig met een icsi-behandeling. Toen hadden we het er over, daarna nooit meer.”

Interview: Patricia de Ryck, eerder verschenen in Uitgerekend Jij.

Lees dit originele artikel op www.twijfelmoeder.nl en ook hier!

Januari 2014

Maaike Widdershoven: magie op het podium 25 februari 2014 - Foto's: Edwin de Jongh
Ze is een ster in musicalland en won onlangs haar tweede Musical Award: Maaike Widdershoven. We zijn dan ook heel trots dat ze dit seizoen een hoofdrol speelt in onze Zonnebloem Theater Tournee. Tijd om Maaike en haar passie voor musical wat beter te leren kennen.

Maaike Widdershoven – 45 jaar en moeder van een dochter – is van jongs af aan al bezig met muziek. Na een opleiding Zang aan het Utrechts conservatorium, betrad ze musicalland. Al snel kreeg ze hoofdrol na hoofdrol in grote producties: Phantom of the Opera, Elisabeth en natuurlijk The Sound of Music. Dit seizoen speelt ze in de minimusical ‘De Reünie’ van de Zonnebloem Theater Tournee.

Waarom ligt jouw hart bij musical?
“Omdat er niets magischer is dan het gevoel hebben dat een publiek aan je lippen hangt. Een publiek dat meegezogen wordt in iets dat jij zingt of doet op het podium. Dan héb je ze. Iedereen voelt op dat moment hetzelfde, de zaal is één. Dat is geweldig om te doen.”

Maakt het dan nog uit welke rol je speelt?
“Niet echt, want een doodstil publiek bij een dramatisch stuk heeft net zoveel impact op mij als hard gelach bij een komische scène. Wel heb ik tijdens de Zonnebloem-show ontdekt dat ik een komische rol ook heel erg leuk vind om te spelen. Dat had ik eigenlijk nooit eerder gedaan!”

Hoe reageert het publiek op de show van de Zonnebloem Theater Tournee?
“Heel erg leuk: je ziet en hoort ze genieten van de grappen die in de show zitten. Dat doet je goed als acteur. Zeker omdat je weet dat dit publiek normaal gesproken niet zo makkelijk naar het theater kan. Tijdens onze show vergeten ze even al hun zorgen of lichamelijke beperkingen. Even los van de alledaagse sleur.”

Welke reactie is je altijd bijgebleven?
“Als artiest is iedereen in het publiek je natuurlijk dierbaar. Daarom lopen we na de show even kort het publiek in. Om mensen te leren kennen. Dan wordt de hele cast bedolven onder de complimentjes, heel erg lief. Ik herinner me één man die me vertelde dat ik hem zó geraakt had met het liedje ‘Telkens weer’, dat hij flink wat traantjes had gelaten. Dat raakt me.”

Waarom besloot je mee te spelen in de Zonnebloem Theater Tournee?
“Over de Zonnebloem Theater Tournee wordt in musicalland veel gepraat. In positieve zin! Van collega’s die eerder meespeelden, zoals Tony Neef, Brigitte Nijman, Ernst Daniël Smid en Henk Poort, hoorde ik echt heel enthousiaste verhalen. Daarom greep ik mijn kans toen ik gevraagd werd! En het bleek waar te zijn. De onderlinge sfeer tijdens het repeteren en het spelen is heel ontspannen en je wordt best vrij gelaten in de invulling van je rol. Dit is echt één van de leukste theaterproducties die ik tot nu toe heb gedaan.”

Zie het originele artikel op www.zonnebloem.nl

Maaike Widdershoven en Gregor Bak schitteren tijdens nieuwjaarsconcert Woudrichem Brabants Dagblad, 12 januari 2014
WOUDRICHEM - Het publiek reageerde zaterdagavond enthousiast na afloop van het nieuwjaarconcert van Maaike Widdershoven en Gregor Bak in de Woudrichemse monumentale Martinuskerk. Het was voor de zestiende keer dat Lionsclub Land van Heusden en Altena net na de jaarwisseling een concert organiseerde.

De belangstelling was ook nu weer groot. Het was niet zonder reden dat het publiek zo enthousiast was. Widdershoven wist met Bak het publiek van het eerste tot het laatste moment te boeien met een heel afwisselend repertoire. Professioneel en onderhoudend door wat ze over haarzelf vertelde. Ook het publiek speelde een actieve rol in onder andere een stuk van Frans Léhar.

Widdershoven mag dan vooral bekend zijn van de musicals, uit de nummers die ze in Woudrichem zong kwam haar veelzijdigheid goed uit de verf. Ze wist niet alleen te boeien met nummers uit bekende musicals als the West Side Story en The Sound of Music, maar ook met luisterliedjes van Jasperina de Jong en chansons van Jacques Brel. Kortom, het was een goede keuze van de Lionsclub om deze bevlogen artiesten voor het jaarlijkse concert uit te nodigen. Lees HIER het originele artikel.

Foto's: Mischa Muijlaert

November 2013

Maaike wint Musical Award 25 november 2013 - Foto's © Roy Beusker Fotografie / © Andy Doornhein
Maaike mocht maandag 25 november de Award voor de beste 'Vrouwelijke bijrol in een kleine musical' voor haar rol in Aspects in Love in ontvangst nemen tijdens het Musical Awards Gala 2013. Vanuit de Theaterhangar in Katwijk; waar de voorstelling Soldaat van Oranje speelt; vond de uitreiking van de Musical Awards plaats; afgewisseld met optredens uit diverse musicals als Sonneveld, Flashdance, Jersey Boys en Nederland Musicalland. Tien jaar geleden won Maaike de Award voor haar hoofdrol in The Sound of Music. In haar speech refereerde Maaike naar die avond: „Toen ik tien jaar geleden de prijs won, was ik mijn man vergeten. Dus ’Dank Daniël, je bent de wind onder mijn vleugels. Zonder jouw steun kan ik niet zes avonden per week van huis zijn’.”
Maaike is trots en blij dat zij voor haar rol in Aspects of Love deze Award heeft mogen ontvangen. Een productie in welke ze mocht werken met een fantastische cast en crew. Waarin verdriet en vreugde elkaar sterk afwisselden en de onderlinge band verstevigde.
Wil je weten wie de andere Award winnaars zijn kijk dan op de site van Stichting Musical Awards en Avro Musical.

Maaike Widdershoven gunde Ernst Daniël Smid ook een Musical Award. Zie HIER het interview met Maaike door Elke Lodewijks.
Musical Awards Nominatie lunch
4 november 2013
Maandag 4 november 2013 werden de genomineerden van de Musical Awards 2013 tijdens de nominatielunch in het M-Lab in Amsterdam aan de pers gepresenteerd. De Musical Awards worden op maandag 25 november uitgereikt vanuit de Theater Hangaar in Katwijk. Deze avond wordt gepresenteerd door Robert ten Brink. Met dank aan Peggy de Haan van www.musicalsites.nl voor de foto's!Sfeerverslag van de Genomineerdenlunch van de Musical Awards 2013.

Tijdens de Genomineerdenlunch, waar alle genomineerden van de Musical Awards 2013 aanwezig waren, vertelden Chantal Janzen, Kim-Lian van der Meij, Maaike Widdershoven, Soy Kroon, William Spaaij en Elise Schaap over hun nominatie en hun kansen op een Musical Award. Kijk hier voor het originele artikel

 

Oktober 2013

24 oktober 2013 Nominatie Musical Awards voor Maaike voor haar rol als Giulietta Trapani in Aspects of Love. In totaal 5 nominaties voor Aspects of Love

Beste vrouwelijke bijrol in een kleine productie: Maaike Widdershoven
Beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine productie: Lone van Rozendaal
Beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie: Ernst Daniel Smid
Beste kleine productie: Aspects of Love
Creatieve prestatie in een kleine musical: Jos Groenier (decor Aspects of Love)

De Awards worden maandag 25 november tussen 18.30 uur en 20.00 uur uitgereikt vanuit de TheaterHangaar in Katwijk. Zie hier voor alle nominaties.

I
n 2003 kreeg Maaike de Musical Award voor Beste vrouwelijke hoofdrol voor haar rol als Maria in The Sound of Music.

September 2013

Maaike te gast bij Gotta-haves in Voorhout 24 september 2013 - foto's: Mischa Muijlaert

Maaike was 'special guest' bij Gotta-haves in Cheers in Voorhout.
Het werd een gezellige avond met muziek, een drankje en veel shoppen!

Laura Vlasblom en Charlotte Labee zijn de initiatiefnemers van deze events.De Gotta-haves events worden wekelijks door het land georganiseerd bij de gezelligste horecagelegenheden die zorgvuldig uitgekozen worden. De events staan in het teken van vrouwen; de nieuwste vorm van uitgaan met alle ingrediënten die het tot een bijzondere avond maken. Gotta-haves staat voor socializen en shoppen met je vriendinnen. Met de leukste collecties op het gebied van accesoires; tassen, sieraden, riemen en sjaals, maar ook interieurstyling en beauty worden op deze avond niet vergeten. Wil je ook een Gotta-have avond meemaken geef je dan op via de website!
www.gotta-haves.nl/

 

Premiere nieuwe theatervoorstelling De Reunie van Stichting de Zonnebloem
7 september 2013 - Premiere in theater De Meervaart in Amsterdam. Zie voor meer info over 'De Reunie' het OEUVRE op deze siteAugustus 2013

Ode aan 20 jaar musical in het Circustheater! Door Jennifer Schreurs / Foto's Jan Lagendijk
Hoewel het Scheveningse Circustheater al ruim 100 jaar bestaat, wordt er op vrijdag 30 augustus een twintigjarig jubileum gevierd. Want maar liefst twintig jaar geleden stond er voor het eerst een musical van Joop van den Ende in dit voormalige circus. The Phantom of the Opera ging in 1993 in première en werd de eerste vaste musical in het Circustheater in een reeks van succesvolle producties....
Lees HIER verder en bekijk ook de foto's! www.theaterparadijs.nl

Foto's: Roy Beusker, Jan Lagendijk en Mischa Muijlaert

De weekkrant / De Posthoorn Circustheater Scheveningen bestaat 20 jaar Foto: Pauline Aarts
De Haagse Maaike Widdershoven straalt in haar Elisabethjurk. De musicalactrice is een van de sterren die vrijdagmiddag het 20-jarige verjaardagsfeestje van het Circustheater was. Joop van den Ende staat als een trots man samen met zijn Janine op het podium tijdens de viering van het 20-jarig jubileum.

Twintig jaar geleden gaf hij het Circustheater een tweede leven, met de musical The Phantom of the Opera, vertelt hij. “Iedereen zei: het is onmogelijk om een voorstelling een jaar op één plek te laten spelen. Ik dacht: natuurlijk kan dat wel. Als het maar een bijzondere productie is. En dat zijn ze stuk voor stuk, de musicals die hier hebben gestaan! Het Circustheater is het meest succesvolle theater van Nederland. We hebben hier 16 miljoen bezoekers gehad, dat is drie seizoenen eredivisievoetbal. Die bezoekers hebben ok allemaal een bezoek gebracht aan de Haagse en Scheveningse winkels, restaurants en musea. En het draait uiteindelijke allemaal om het publiek. Dat bepaalt of we goed zitten.”

Wethouder Marjolein de Jong (cultuur) is het roerend met de musicalgoeroe eens. Het Circustheater is ontzettend belangrijk voor Den Haag. “Dankzij Joop van den Ende is Den Haag de musicalhoofdstad van Nederland geworden. Je moet er niet aan denken dat het er niet zou zijn. Het hóórt bij ons! De musicalproducties trekken duizenden mensen per jaar naar Scheveningen. “Het levert de stad ontzettend veel inkomsten op.” De wethouder houdt wel van een avondje musical. “De meeste indruk die een musical ooit op mij heeft gemaakt is Cats. Maar Sister Act vind ik ook prachtig. Ik kwam heel vrolijk en positief de zaal uit.”

Maaike Widdershoven: ‘Alles is hier begonnen’
Musicalactrice Maaike Widdershoven begon haar carrière in het Circustheater. Het gebouw loop niet alleen als een rode draad door haar werkzame leven, maar ook door haar privéleven. “Ik ben in het Circustheater getrouwd! Met de nonnen van de Sound of Music, waarin ik de rol van Maria vertolke eromheen. Ik heb mijn man hier ook ontmoet. Alles is hier begonnen.” Maaike speelde twee jaar Christine, de vrouwelijke hoofdrol in de Phantom of the Opera, de eerste musical die ooit in het Circustheater te zien was. Ook speelde ze de titelrol in Elisabeth, van 1999 tot 2001. “Het Circustheater betekent zóveel voor de stad”, zegt de actrice, die om de hoek woont. “Iedereen kent het en het doet de toeristische sector zo’n goed!” Op dit moment speelt ze in een theatertoernee van De Zonnebloem, voor ouderen en gehandicapten. “Ik speel een operadiva die alles heeft laten verbouwen wat denkbaar is. Heerlijk om eens geen serieuze rol te spelen.” Maar het Circustheater blijft lonken. “Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou ik hier heel graag een mooie Sondheim-musical spelen.

Lees HIER het originele artikel


Bekijk hier de verschillende verslagen, videos en foto reportages van deze dag

Puurtheater.nl : 20 jaar musical in Scheveningen door Joop van den Ende

Musicalvibes.eu : VERSLAG: - VIDEO - FOTO's

Musicalblog.nl : jubileumviering 20 jaar circustheater

Musicalsites.nl : jubileumviering 20 jaar circustheater
Uitgerekend Jij - Magazine over vruchtbaarheidsproblemen - nr 1 - 2013

 

Eerder NIEUWS kunt u HIER te lezen