2011 Falstaff - Opera Spanga

Het verhaal
Het operalibretto is zowel geestig als fijnzinnig. Falstaff is niet alleen een schurk, maar tevens een treurige man. Hij valt continu ten prooi aan zijn verslavingen, aan eten, aan vrouwen en aan zijn gebrek aan zelfinzicht. Hoewel wat waardiger, toont hij een zekere gelijkenis met Donald Duck; ook hij lijkt iedere dag opnieuw uit zijn ei te kruipen. Goed gemutst, uitgerust met een flinke appetijt loopt hij opnieuw in de valstrik waarin hij gisteren nog bungelde.

OPERA SPANGA werkt voor deze bewerking van Verdi's meesterwerk samen met het Rosa Ensemble. Het Rosa Ensemble is een eigenzinnig, inspirerend ensemble dat opereert op de grenzen van alle hedendaagse muzieksoorten en neemt daarmee een unieke plaats in binnen de muziekwereld. Als geen ander is het ensemble bekend met het werken met elektro-akoestische klankbronnen in een theatraal kader. OPERA SPANGA heeft in het Rosa Ensemble een partner gevonden in de tegendraadse benadering van de partituur.
www.rosaensemble.nl

Cast
Peter Michailov - Sir John Falstaff
Francis van Broekhuizen - Alice Ford
Marcel van Dieren - Ford
Esther Mugambi - Nannetta
Klara Uleman - Mrs. Quickly
Maaike Widdershoven - Meg Page
Tao Tong - Fenton
Charles Alves da Cruz - Dr. Caius
Erik Slik - Pistola
Dimitrie Lazich - Bardolpho

Rosa Ensemble - Daniel Cross, Laurens de Boer, Peter Jessen, Jeroen Kimman en Floris van Bergeijk met Ainhoa Miranda Gimenez (klarinet)

Crew
Jelte Heringa, Floris van Bergeijk en Wilbert Bulsink (muzikale bewerking), Ezequiel Menalled (dirigent), Corina van Eijk (regie), Jolanda Lanslots (decor), Pieter van Rooij (kostuums), Henk Post (licht), Maya Schiffers (make-up)

Producent
Opera Spanga
<<< terug