2010 Carmen in Delfzijl

Het verhaal - De opera
Het verhaal van de opera Carmen is geïnspireerd op de honderden vrouwen die vroeger sigaren rolden in de oude sigarenfabriek van Sevilla. In dit gebouw is later de eerste universiteit van Sevilla gevestigd. De sigarenfabriek, waar de Spaanse zigeunerin Carmen en haar vriendinnen werken, vormt het beginpunt van de opera en de amoureuze ontwikkelingen tussen Carmen en haar vele aanbidders. Een opera over de universele thema's van liefde, verleiding, jaloezie en rivaliteit.

Het Molenbergplein - Van Sevilla naar Delfzijl, het lijkt een grote stap. Toch vormt juist het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl een geweldige locatie voor dit zinderende verhaal. Door het verhaal in dit decor te plaatsen ontstaat er een hele nieuwe dynamiek.

Cast:
Madieke Marjon - Carmen
Charles Alves da Cruz - Don José
Maaike Widdershoven - Micaëla
Marcel van Dieren - Escamillo
Eva Marks - Mercédès
Meneka Senn - Frasquita
Zhenhua Chang - Dancaïro
Tao Tong - Remendado
Peter Jagt - Morales
Jasper Hidding - Zuniga
Barbara van der Werff - Leïla Pastia

Crew
met o.a. David Levi (muzikaal leider), Corina van Eijk (regisseur), Jaqueline Clements (producent), Greetje Sluijs en Corina van Eijk (uitvoerend producent), Spanga Festival Orkest (orkest), IVAK Vocaal Jeugd ensemle en IVAK kinderkoor (koor en kinderkoor), Jolanda Lanslots (decorontwerp), Henk Post (lichtontwerp), Pieter van Rooij (kostuumontwerp), Patricia Boogaard (geluidsontwerp), Saskia Ellemeet en Maya Schiffers (make-up) en meer...

Producent Opera Spanga / www.carmenindelfzijl.nl

Foto © Dinand van der Wal

Klik op de foto voor een vergroting

Foto's © Mischa Muijlaert
<<< terug