20 november 2015 Benefietavond Stichting Homeplan Foto's: Tanja Bouman Fotografie
Vrijdagavond 20 november 2015 vond er een mooi benefiet plaats voor de stichting HomePlan waar Maaike ambassadrice van is. Er was een veiling van o.a. prachtige kunstwerken en haar galajurk bracht 150€ op. Ook kaartjes van Willem Ruis, de show van zijn leven, waren voor dit fantastische doel ter beschikking gesteld. Initiatiefneemster Lieke de Groot heeft een fantastische avond voor HomePlan georganiseerd met hulp van vele vrijwilligers. De opbrengst is uitgekomen op ruim € 6.000.


Maaike in Afrika
Klik op de foto om de filmpjes te zien.

Maaike reist af naar Zuid-Afrika 30 juni - 6 juli 2014
De reis naar Pomeroy, Kwazulu Natal, Zuid-Afrika voor stichting HomePlan was één van de meest bijzondere indrukwekkendste reizen ooit. Wat een prachtig land en wat een fantastische mensen. Ondanks diepe,diepe armoede zag ik nog altijd trots en kracht. Ben volledig geroerd door alles wat ik in korte tijd heb meegemaakt. En ben zo trots op wat Homeplan daar teweeg brengt door huizen te bouwen voor de allerarmsten. Huis-Thuis-Toekomst.Maaike Widdershoven verbindt zich aan HomePlan
19 juni 2014 (Persbericht)
Maaike Widdershoven, bekend van diverse musicals waaronder de aankomende Albert Verlinde productie The Sound of Music, gaat voor de Bredase Stichting HomePlan op reis naar Zuid-Afrika. Tijdens deze bijzondere reis, die op 30 juni van start gaat, zal zij eigenhandig meebouwen aan een huis voor een kindgezin. Veel kinderen wonen helemaal alleen in een oud krot omdat hun ouders zijn overleden, in de meeste gevallen ten gevolgen van Hiv-aids.

“De kinderen waar HomePlan voor bouwt zijn ontzettend arm, maar krijgen dankzij deze stichting de kans om met hun naasten een eigen huis te bouwen. Dit is iets waar ze altijd trots op kunnen zijn, omdat ze er zelf aan hebben meegeholpen. Voor kinderen in Nederland is het hebben van een huis vanzelfsprekend. De luxe waarin wij leven maakt alles gewoon en daardoor niet meer bijzonder. Deze Zuid-Afrikaanse kinderen beleven de komst van hun eigen huis op een hele spirituele manier, ze voelen zich verbonden met elkaar en de aarde en koesteren alles wat hun aangereikt wordt. Konden wij dat gevoel maar een beetje overbrengen op onze kinderen om ze zich weer te laten verwonderen. Zodat iedereen meer respect voor elkaar en de aarde krijgt,” aldus Maaike.

Er wordt een reportage gemaakt van de reis van Maaike, die de start vormt van haar ambassadeurschap voor HomePlan. Ze zal zich vanaf juli 2014, naast haar drukke musical-werkzaamheden, in gaan zetten voor de allerarmsten waar HomePlan voor bouwt.
Stichting HomePlan in Breda bouwt al meer dan 15 jaar huizen voor en mét de allerarmsten in sloppenwijken als kleinschalige efficiënte ontwikkelingsorganisatie. Wij doen dit samen met sterke lokale partners in Mexico, Zuid-Afrika, Haïti en Nicaragua. Het huis is daarbij niet het doel maar het middel om deze mensen een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Stichting HomePlan zorgt samen met de lokale partners voor de juiste nazorg in de vorm van onderwijs en medische voorzieningen. Zo bouwt HomePlan aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten.

  ;