Lees HIER Maaike's motivatie om ambassadrice van Rett te zijn!

 

 

 

 

 

18 februari 2016 - Cast 'Willem Ruis, de show van zijn leven' op bezoek bij Buitengoed de Gaard.
Daar werd geplant voor de RETT Syndroom Stichting! Xander plantte 'De Roos van zijn leven' en Johnny Kraaijkamp koestert zijn
'de lei-beuk d’erin’ en draagt deze boom op aan de Rett-meisjes.

Benefiet Concert voor de RETT meisjes 7 en 8 november 2015 Theaterhotel de Orangerie in Roermond.

Tijdens het benefiet Concert voor de Rettmeisjes kreeg Anja Versteeg een checque uitgereikt van €8010,-- Helemaal overrompeld en ontroerd was ze. Het waren 2 prachtige concerten! Fotograaf: Ben Doensen

 

Maaike, Michiel en Tony bij Buitengoed De Gaard in Heythuysen
Op 12 juli 2015 bestaat Buitengoed de Gaard precies 50 jaar, en omdat Anja zelf 50 is geworden, wij met The Sound of Music 50 jaar jubileum hebben èn last but not least Anja net geridderd is vanwege haar fantastische werk voor meisjes met het Rett syndroom oa, hebben Tony Neef, Michiel de Meijer en ik Ridderspoor geplant ter ere van deze mooie dag! Ook de Lavendel en de Aspectsrozen stonden er goed bij. Als ambassadrice van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging ben ik ongelooflijk trots op deze prachtige vrouw en haar gezin!
Zie voor meer informatie: de websites van Buitengoed de Gaard en het Rett Syndroom.


21 juni 2014 Familiedag Nederlandse Rett Syndroom Vereniging
Grote inzet van BN’ers op Rett-dag met gouden randje

Meisjes en vrouwen met het zeldzame, ernstige Rett syndroom worden tijdens de Rett-familiedag op zaterdag 21 juni op Buitengoed de Gaard in Heythuysen (Limburg) in het zonnetje gezet. Ook hun ouders, broers/zussen, grootouders en andere betrokkenen kunnen dan even afstand nemen van de druk die het Rett syndroom op het gezinsleven legt. Acteur Bartho Braat, acteur Huub Stapel en de actrices/zangeressen Lone van Roosendaal, Maaike Widdershoven en Suzan Seegers zijn betrokken ambassadeurs van het Rett syndroom en leveren graag een grote bijdrage op deze familiedag.

Rett syndroom
Een genetische mutatie veroorzaakt het Rett syndroom, dat vrijwel uitsluitend bij meisjes voorkomt. Na een ogenschijnlijk normale ontwikkeling treedt ergens tussen 6 en 18 maanden een stagnatie op, gevolgd door een periode van achteruitgang. Het algemene beeld van het syndroom is dat meisjes in deze regressiefase vaardigheden als praten en lopen verliezen en ernstig lichamelijk en verstandelijk gehandicapt raken. Op latere leeftijd komen daar vaak nog ademhalingsproblemen, epilepsie en (ernstige) scoliose ofwel vergroeiingen van de rug bij. Door intensieve behandeling en begeleiding met behulp van onder andere fysio-, logo-, hydro-, hippo-, muziek- en speltherapie kunnen Rett-meisjes enige vorderingen maken op het gebied van motoriek en communicatie, maar ze blijven hun hele leven volledig afhankelijk van hun ouders, verzorgers en medici.

Gouden randje
Deze Rett-familiedag, die voor de derde keer gehouden wordt, is extra bijzonder, omdat de organiserende Nederlandse Rett Syndroom Vereniging (NRSV) vijf jaar bestaat. Als symbool voor dit jubileum zullen de vijf ambassadeurs samen met het 18-jarige Rett-meisje Vera de familiedag openen door vijf witte duiven uit te laten vliegen. Het liefst zou de NRSV dit jubileum helemaal niet hoeven te vieren, als dat zou betekenen dat er geen Rett syndroom meer zou zijn. Maar er worden nog steeds meisjes met dit syndroom geboren, de behoefte aan lotgenotencontact blijft en de roep om (medisch) onderzoek naar de oorzaken en beste behandelwijzen is nog steeds urgent. Dus blijft de NRSV zich hiervoor inzetten. Belangrijk daarbij is het vergroten van de bekendheid van het syndroom.

Verwennerij
Meer dan 80 vrijwilligers zullen zorgen voor een onvergetelijke familiedag voor de genodigden. Bartho Braat staat altijd open voor een praatje en zal verhalen voorlezen. Huub Stapel zal als zeer betrokken ambassadeur acte de présence geven en Lone van Roosendaal en Maaike Widdershoven zullen hun versies van (musical)nummers ten gehore brengen. Suzan Seegers zal samen met haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk ook voor een muzikale (en Limburgse) noot zorgen. Daarnaast zijn er veel activiteiten voor Rett-meisjes, andere kinderen en volwassenen, zoals geiten aaien, op ezels rijden, knutselen, leren jongleren of genieten van het weldadig warme water in de grote “Dutch Tubs”. Monique Post, moeder van Rett-meisje Anne, journalist Jan Timmer, fotograaf Ernst Klip, stagiaire Emma en vormgeefster Romy Walraven zullen op de familiedag het portRettenboek presenteren, een boekwerk waarin meisjes en vrouwen met Rett, zowel in woord als beeld, geportretteerd worden.


2 april 2014


Maaike had het liefst bij de start van het ambassadeurschap haar lievelingsplant Lavendel voor de Rett-meisjes geplant, maar vorst in de grond deed dat voorkomen. Op 2 april 2014 was ze voor overleg over de familiedag bij Anja, zocht ze bij het tuincentrum zelf haar lavendel uit en nam ze de schep en gieter graag ter hand.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

17 juni 2013

Rett Alert cabaRettavond - Cabaret voor RETT
De geweldige avond CabaRett in de Meervaart, een initiatief van Anja Versteeg-Peters en georganiseerd door NRSV ambassadrices Lone van Roosendaal en Maaike Widdershoven, genereerde veel landelijke media-aandacht en bracht tevens €11.342,50 op. De NRSV dankt iedereen die deze avond mede mogelijk heeft gemaakt.

Brigitte Kaandorp, Erik van Muiswinkel, Paul Groot, Sanne Wallis-de Vries en Richard Groenendijk (winnaar Poelifinario 2012). Dit zijn slecht een paar namen van cabaretiers die zich op 17 juni in theater De Meervaart in Amsterdam hebben ingezet voor RETT. Grote namen uit de cabaretwereld kwamen in actie om ruchtbaarheid te geven aan het Rett Syndroom. Speciaal voor deze avond deelden Eric van Muiswinkel en Diederik van Vleuten nog eenmalig het toneel. Ook Hadewych Minis en Mike Boddé brachten een gedeelte brengen van het programma, waarmee ze afgelopen seizoen langs de theaters hebben getourd. De presentatie was in handen van Huub Stapel, ambassadeur voor de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging.
Na afloop van de voorstelling verzorgde musicalster René van Kooten met zijn band een spetterende afterparty.

De opbrengst van de kaartverkoop zal gaan naar onderzoek en de bevordering van lotgenotencontact.

 

Brainstormmarathon
Lone van Roosendaal en Maaike Widdershoven, beide ambassadrices van de Nederlandse Rett syndroom vereniging, stond en eind novemder 2012 op de Limburgse planken met de prachtige voorstelling 'Aspects of Love'. Onder de noemer van 'drie weten meer dan één' namen ze met betrokken collega René van Kooten deel aan een brainstorm-marathon voor een nieuwe NRSV sponsoractie.